Algemene informatie

Algemene informatie over De Vuurtafel Fabriek

De aanschaf van een haardtafel van De vuurtafel fabriek biedt u verschillende voordelen. Mede door de ervaring die onze vakmensen hebben en de materialen waarmee zij werken, bent u bij De vuurtafel fabriek verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en grote mate van duurzaamheid. Daarbij staat ook de veiligheid van onze vuurtafel hoog bij ons in het vaandel. Niet voor niets wordt iedere handgemaakte vuurtafel uitgevoerd met een KIWA-gecertificeerde inbouwbrander.

Het gebruik van vuurtafels van De Vuurtafel Fabriek

In principe kunnen onze unieke handgemaakte vuurtafels alle weersomstandigheden doorstaan. Dit betekent dat een vuurtafel kopen niet alleen interessant is voor de zomer, maar ook voor de wintermaanden! Een vuurtafel kan in de winter gewoon buiten blijven staan. Wij leveren standaard een roestvrijstalen afdek deksel met de vuurtafels mee, die u direct op de opening van de vuurtafel kunt plaatsen als het gaat regen of als u naar binnen gaat. Zo bent u ervan verzekerd dat er geen vocht bij de brander komt. U kunt de vuurtafel verder afdekken met een beschermhoes, dit zal de levensduurs wel verlengen mits de tafel droog wordt afgedekt.

 

De voordelen van een haardtafel van de Vuurtafel Fabriek

Een haardtafel kopen kan u verschillende voordelen bieden. Zo creëert u met een vuurtafel van De vuurtafel fabriek meer sfeer en warmte op uw terras of balkon, waar iedereen van profiteert. Waar u een vuurkorf of vuurschaal vaak maar een kant van een tafel neer kunt zetten, verwarmt een vuurtafel alle plekken rondom de tafel. De warmte wordt dus veel beter verspreid! Daarbij bespaart u met een vuurtafel van De vuurtafel fabriek veel ruimte, omdat de gasbrander in de tafel ingebouwd zit.

Waar u vroeger met z’n allen rondom een kampvuur ging zitten voor extra warmte, doet u dat tegenwoordig rondom een unieke handgemaakte vuurtafel. Zo hoeft u niet langer te slepen met houtblokken, springen er geen vonken meer in het rond en stinkt uw kleding minder snel. Zo kunt u genieten van de gezelligheid met vrienden en familie, zonder u te moeten bekommeren om het vuur.

Combineer uw vuurtafel met accessoires

Naast de mogelijkheid om een losse handgemaakte vuurtafel te bestellen, kunt u er ook voor kiezen om deze te combineren met leuke accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een mooie glazen ombouw, een ingebouwde wijnkoeler of keramische stammetjes als toevoeging. In onze webshop kunt u een overzicht van onze accessoires voor vuurtafels vinden.

Het voordeel aan een glazen ombouw voor uw vuurtafel is onder meer dat uw kinderen en huisdieren beter beschermd worden. Zij kunnen minder makkelijk bij het hete vuur in de vuurtafel komen. Daarbij worden de vlammen met een glazen ombouw minder makkelijk beïnvloed door de wind.

Het behandelen van uw vuurtafel is eenvoudig

Standaard leveren wij de vuurtafels van De Vuurtafel Fabriek onbehandeld bij u af. Het is ons advies om de vuurtafel na ontvangst een wash-behandeling te geven, waarmee u de haardtafel beschermt tegen weersinvloeden. Uiteraard kunnen wij deze wash-behandeling vooraf voor u uitvoeren. Wij bieden u de mogelijkheid om optioneel een nano coating op de vuurtafel,vuurzuil aan te brengen, waarmee de vuurzuil nog beter beschermd wordt tegen kringen en weersinvloeden.

Ook wordt de vuurtafel standaard op hardhouten blokjes gezet, zodat optrekkend vocht geen kans heeft.

Onze specialisten raden consumenten aan om de handgemaakte vuurtafel zekers eens per 1 a 2 jaar licht op te schuren en opnieuw in de verf/beits te zetten. Zelf maken wij gebruikt van beits op water basis. Dit zorgt ervoor dat de vuurtafel langer mooi blijft en in een goede conditie blijft! U kunt direct de juiste kleur beits bij ons bestellen als u een vuurtafel koopt. Zo heeft u een voorraad in huis, waarvan de kleur gelijk is aan de kleur van uw haardtafel

Garantie op vuurtafels

Standaard heeft u één jaar garantie op de brander. Hout werkt altijd, uitgewerkt hout bestaat niet. Verandering in de luchtvochtigheid veroorzaakt krimp of juist uitzetting. Bij vochtige lucht zet hout uit en bij droge lucht krimpt het. Scheur of krimpnaden die hierdoor ontstaan vallen dan ook niet onder de garantie. Ook kan er vervorming van het hout ontstaan door weersinvloeden ook dit valt niet onder de garantie.
Onze voorkeur gaat dan ook uit naar een plek waar de tafel droog staat, bijvoorbeeld een veranda/overkapping.

© 2017 - 2024 De Vuurtafel Fabriek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel